Kako je sve počelo

O nama

Mi smo Milka Đurašević (1991) i Marko Živanović (1988), emotivni i poslovni partneri skoro 10 godina. 
Marko je završio Tehničku školu za obradu drveta, unutrašnju dekoraciju i pejzažnu arhitekturu, u Beogradu. 
Odrastao je u Opovu, malom mestu u Vojvodini. Profesionalno se bavio atletikom i od 18. godine radio kao stolar. Ceo život sanjao je da postane poslastičar.

Ja sam rođena u Tesliću, RS, BiH.
Deca su me zvala: “Milka krava – mlečna sprava” i zahvaljujući poznatom čokoladnom brendu, prezirala sam sve što ima veze sa poslastičarstvom.

Naša preduzetnička priča započinje 2014. godine, kada Marko ostaje bez posla, a ja nakon studija arhitekture odlučim da se bavim potpuno drugom profesijom. Kompromisno rešenje bilo je da zajedno pokrenemo mali biznis.

Kako je Markov tata profesionalni kuvar, a ja potičem iz preduzetničke porodice i krajeva gde prvo naučiš da kuvaš, pa tek onda da čitaš i pišeš, ideja da to bude nešto u vezi hrane prirodno se nametnula. Stvorila se prilika i da sva znanja i kreativne veštine koje sam stekla na faksu, primenim u praksi. Pošto nemam nekog naročitog strpljena za kolače, gde kora može da ti zagori, a fil ne uspe, prvo čega sam se setila bila je čokolada.

Dizajn omotnog papira za čokoladu!
Samo je kliknulo…

I tako je sve počelo. Društvene mreže pomogle su nam da pozicioniramo i razvijemo poslovanje. 01. novembra 2015. godine otvaramo firmu. Kako to obično biva, potpuno spontano, desila se ljubav. U mom slučaju – na drugi pogled. Zavolela sam čokoladu i sve što ima veze sa njom.

2017. godine, na čuvenoj Barry Callebaut Čokoladnoj Akademiji u Moskvi, stičem teorijska i praktična znanja iz oblasti ručne izrade čokoladnih tabli i bombona, i prenosim ih Marku. 2018. godine, Marko i ja pohađamo individualni Master kurs na istoimenoj Akademiji, kod Vilfrida Hovela, čuvenog francuskog šefa koji se više od 20 godina eksperimentalno bavi čokoladom.

Paralelno sa uslužnom delatnošću personalizovanja čokolade,
od samog početka posvećeno radimo na lansiranju našeg čokoladnog brenda. Nestrpljivi smo da sa vama podelimo strast i jedan potpuno nov umetnički pristup ovoj profesiji.

Naša vizija

Vrhunski kvalitet i bezbednost proizvoda, transparentnost, inovacija i beskompromisna autentičnost, vrednosti su na kojima temeljimo naše poslovanje.
Svi proizvodi rađeni su od najfinije belgijske “Callebaut” čokolade za profesionalnu upotrebu.

 

0
    0
    Korpa
    Vaša korpa je prazna.Povratak u Shop