Kako je sve počelo

O nama

Mi smo Milka Đurašević (29) i Marko Živanović (32), emotivni i poslovni partneri skoro 10 godina.

Marko je završio Tehničku školu za obradu drveta, unutrašnju dekoraciju i pejzažnu arhitekturu, u Beogradu.

Odrastao je u Opovu, malom mestu u Vojvodini. Profesionalno se bavio atletikom i od 18. godine radio kao stolar. Ceo život sanjao je da postane poslastičar.

Ja sam rođena u Tesliću, RS, BiH. Deca su me zvala: “Milka krava – mlečna sprava” i zahvaljujući poznatoj čokoladi, prezirala sam sve sto ima veze sa poslastičarstvom.

Naša preduzetnička priča započinje 2014. godine, kada Marko ostaje bez posla, a ja nakon studija arhitekture odlučim da se bavim potpuno drugom profesijom. Kompromisno rešenje bilo je da zajedno pokrenemo mali biznis.

Kako je Markov tata profesionalni kuvar, a ja potičem iz preduzetničke porodice i krajeva gde prvo naučiš da kuvaš, pa tek onda da čitaš i pišeš, ideja da to bude nešto u vezi hrane prirodno se nametnula. Stvorila se prilika i da sva znanja i kreativne veštine koje sam stekla na faksu, primenim u praksi. Pošto nemam nekog naročitog strpljena za kolače, gde kora može da ti zagori, a fil ne uspe, prvo čega sam se setila bila je čokolada.

Dizajn omotnog papira za čokoladu!
Samo je kliknulo…

I tako je sve počelo. Društvene mreže pomogle su nam da pozicioniramo i razvijemo poslovanje. 01. novembra 2015. godine otvaramo firmu. Kako to obično biva, potpuno spontano, desila se ljubav. U mom slučaju – na drugi pogled. Zavolela sam čokoladu i sve što ima veze sa njom.

2017. godine, na čuvenoj Barry Callebaut Čokoladnoj Akademiji u Moskvi, stičem teorijska i praktična znanja iz oblasti ručne izrade čokoladnih tabli i bombona, i prenosim ih Marku. 2018. godine, Marko i ja pohađamo individualni Master kurs na istoimenoj Akademiji, kod Vilfrida Hovela, čuvenog francuskog šefa koji se više od 20 godina eksperimentalno bavi čokoladom.

Paralelno sa uslužnom delatnošću personalizovanja čokolade,
3 godine posvećeno radimo na lansiranju našeg čokoladnog brenda. Nestrpljivi smo da sa vama podelimo strast i jedan potpuno nov umetnički pristup ovoj profesiji.

Naša vizija

Vrhunski kvalitet i bezbednost proizvoda, transparentnost, inovacija i beskompromisna autentičnost, vrednosti su na kojima temeljimo naše poslovanje.
Svi proizvodi rađeni su od najfinije belgijske “Callebaut” čokolade za profesionalnu upotrebu.

 

0
    0
    Korpa
    Vaša korpa je prazna.Povratak u Shop